Το 2019 καθιερώθηκε την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, να φοράμε διαφορετικές, πολύχρωμες κάλτσες, επιδιώκοντας να υπογραμμίσουμε την αρμονική συνύπαρξη της ποικιλομορφίας και της διαφορετικότητας.
Πηγαίνοντας αυτή την κίνηση ένα βήμα παραπέρα και προσπαθώντας να διαβάσουμε πίσω από τις γραμμές, πρέπει να εντάξουμε τους ανάπηρους πολίτες, ανάμεσα σε αυτούς και τα άτομα με σύνδρομο Down, σε ένα ενιαίο κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο ατομικά, εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα δεν θα υπόκεινται σε διακρίσεις.

Ένα πλαίσιο που θα αποδίδει στον καθένα από εμάς την ανθρώπινη ταυτότητα με την τιμή, την ευθύνη και τον σεβασμό που της αξίζει.
Η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Αναπηρία 2021-2030, την οποία είχα την τιμή να συνδιαμορφώσω ως συγγραφέας εκ μέρους του ΕΛΚ, υπογραμμίζει το δικαίωμα των αναπήρων για αξιοπρεπή ποιότητα ζωής αλλά και ανεξάρτητη διαβίωση και προς αυτόν τον σκοπό, η Κομισιόν έχει δεσμευτεί να εκδώσει συστάσεις στα Κράτη Μέλη για βελτιώσεις στην ανεξάρτητη διαβίωση και τη συμπερίληψη στην κοινότητα, μέχρι το 2023.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment