Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020
16.00-17.45

Στο κατώφλι των νέων θετικών εξελίξεων στον τομέα των δικαιωμάτων των αναπήρων σε Ελλάδα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκρινα σκόπιμη την διοργάνωση ενός συνεδρίου, όπου όλοι μας θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για αυτές.

Όπως οι καιροί το επιβάλλουν, το συνέδριο αυτό θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom, την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 16:00 ως 17:45.
Για να το παρακολουθήσει κανείς, χρειάζεται να κάνει προεγγραφή στον σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_5787EAiXQkaM6DGGUDhyGA?fbclid=IwAR2UKvkIDPLP0rcoxGylSGA6ayTzkXGdkIieo-Oq37LkKqBuEWcF0iF-81o

Σκοπός του συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν η νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική 2021-2030 για τα δικαιώματα των ανάπηρων ατόμων, από την Ανώτερη Εμπειρογνώμονα για την Αναπηρία και την ένταξη, της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Placencia Porrero Inmaculada  και το Ελληνικό Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία, από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ Γιώργο Σταμάτη, ο οποίος θα εμβαθύνει ιδιαίτερα στο θέμα της Αποϊδρυματοποίησης και της Θεσμοθέτησης του Προσωπικού Βοηθού.

Στη συνέχεια οι στρατηγικές αυτές θα αξιολογηθούν και θα σχολιαστούν από ανάπηρους εκπροσώπους οργανισμών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας αλλά και από και από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ανεξάρτητη Διαβίωση (ENIL).
Τέλος όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν ή να κάνουν ερωτήματα στα πλαίσια ενός ανοικτού διαλόγου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρχει διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα καθώς και διερμηνεία από Αγγλικά σε Ελληνικά και το αντίστροφο, για όσους/ες το χρειάζονται.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή μου να εμπλουτίσετε με την συμμετοχή σας, αυτή την εκδήλωση.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

One Comment

  1. ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ December 16, 2020 at 3:42 pm

    Είναι σημαντικό θέμα καθώς είμαι Κωφή και τα δικαιώματα των Κωφών δεν πρέπει να ξεχαστούν.., όπως είναι η πρόσβαση, η εκπαίδευση, η πληροφόρηση και θέσεις εργασίας.

Leave A Comment