Δεύτερη ημέρα της αποστολής της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου στη Μαδρίτη και στα πλαίσια της επίσκεψής αυτής, είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Borja Carabante, Σύμβουλο για ζητήματα περιβάλλοντος και κινητικότητας, στο Δήμο της Μαδρίτης.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τη φιλόδοξη περιβαλλοντική στρατηγική τους, που επιδιώκει να μετατρέψει την πόλη στη λιγότερο ρυπογόνο της Ευρώπης (μείωση 65% στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030) και στη δεύτερη ευρωπαϊκή πόλη που δεν χρησιμοποιεί βενζίνη ή πετρέλαιο, καθώς και να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του αέρα, συμπεριλαμβανομένης της θέσπισης του πρώτου πρωτοκόλλου για την αντιμετώπιση της μόλυνσης. \

Ενημερώθηκα δε και για τις δράσεις τους στον τομέα της προσβασιμότητας με την ίδρυση ενός Γραφείου για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της κινητικότητάς των αναπήρων στην πόλη.

Ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, τον ενημέρωσα για τα τεκταινόμενα στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ είχαμε πλούσια ανταλλαγή απόψεων σχετικά με σειρά περιβαλλοντικών ζητημάτων, όπως το βιοαέριο, την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και την αγορά βιώσιμων προϊόντων.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment