Οι ανάγκες αλλαγών στη παράλληλη στήριξη: Αυτό ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης που είχαμε στη συνάντησή μας με την Υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή.

Χρειάζεται να παύσει το φαινόμενο των διαρκών κενών που δεν μπορούν να καλυφθούν εξ’ αιτίας της μη προσέλευσης εκπαιδευτικών. Προτάθηκε να δοθεί στους γονείς η δυνατότητα υπόδειξης συγκεκριμένου ατόμου προς στο σχολείο, στις περιπτώσεις που έχουν ήδη βρει κι έτσι να αποφεύγεται η ύπαρξη κενών μετά την ειδική πρόσκληση, καθώς συνήθως ακόμη και τότε οι θέσεις δεν καλύπτονται.
Συζητήσαμε, επίσης, για την ανάγκη θεσμοποίησης καθεστώτος για την μετά- Ε.Ε.Ε.Κ. εποχή, ώστε οι ωφελούμενοι του θεσμού να μην παραμένουν εκτός της εκπαίδευσης αλλά να λαμβάνουν δια βίου μάθηση.

Η Υφυπουργός αντιμετώπισε θετικά και τις δύο προτάσεις και δεσμεύτηκε να μείνουμε σε διαρκή επικοινωνία, οι συνεργάτες της και ειδικότερα ο διευθυντής ειδικής αγωγής με εκπροσώπους του γραφείου μου, ώστε αυτές οι αλλαγές να προωθηθούν, αφού λάβουν και την έγκριση της Υπουργού Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment