Συναντήθηκα σήμερα με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας- Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου.
Θέμα συζήτησης ήταν η δραστηριότητα που αναπτύσσει το υφυπουργείο σε συνεργασία με τους περιφερειάρχες για την προώθηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Μακεδονίας και της Θράκης.

Επίσης συζητήσαμε για την διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στα δημόσια κτήρια της Βόρειας Ελλάδας και τη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής όλων των πολιτών στην καθημερινότητα, στην παιδεία, στην μετακίνηση, στην εργασία, στον αθλητισμό.

Ανέπτυξα στον Υφυπουργό τις πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης που έχω αναλάβει, μέσα από τις τακτικές συναντήσεις εργασίας που πραγματοποιώ με μέλη της Κυβέρνησης, καθώς ένας ανάπηρος πολίτης είναι πάνω από όλα πολίτης, ο οποίος αξίζει το σεβασμό και την προσοχή του κράτους.Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό για την ενδελεχή ενημέρωση που μου παρείχε και την συμπόρευση του στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Για μια κοινωνία με σεβασμό στη διαφορετικότητα, που θα υπερασπίζεται το δικαίωμα της ισότητας και της ισονομίας. Μετά την συνάντηση αυτή είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές της Μακεδονίας και της Θράκης μας.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment