Εχθές, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, συναντήθηκα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, τον Υφυπουργό Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, κ. Νίκο Σταθόπουλο. Συζητήσαμε τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους παρόχους μεταφορικού έργου (ΚΤΕΛ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ) αλλά και για την γενικότερη προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για την βελτίωση της προσβασιμότητας στις δημόσιες υποδομές.

Συζητήσαμε διεξοδικά για την πρόοδο που παρουσιάζεται στην συμβασιοποίηση και εκτέλεση εκκρεμών οδικών έργων, όπως η Εθνική Οδός Πατρών-Πύργου και ο ΒΟΚ.  Ενημερώθηκα για τις καθυστερήσεις που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των εσφαλμένων επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις επιπλοκές που έχουν προκαλέσει. Ο Υπουργός με ενημέρωσε για τα νέα έργα υποδομών που σχεδιάζει να προχωρήσει σε διαγωνιστικό επίπεδο.

Η ενημέρωση του κ. Καραμανλή υπήρξε εκτεταμένη και εμπεριστατωμένη, βασιζόμενη αποκλειστικά σε τεχνοκρατικά στοιχεία. Ως μέλος της Επιτροπής Περιφερειών γνωρίζω πως η βελτίωση των υποδομών αποτελεί κεφαλαιώδους σημασίας παράγοντα για την ανάπτυξη μίας περιοχής αλλά και της Εθνικής οικονομίας. Μετά την χθεσινή συνάντηση χαίρομαι που διαπιστώνω πως και η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επιτελεί επιτυχώς αυτό το έργο.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment