Αγαπητό προεδρείο, Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα ήθελα και από αυτό εδώ το βήμα να συγχαρώ όλους για την εξαιρετική δουλειά που έγινε επάνω στο κείμενο και σήμερα έχουμε μια μεγάλη πρόοδο στη συνοχή, αλλά και στην ανάκαμψη, της Ε.Ε..

Το REACT-EU είναι μια πρωτοβουλία που θα βοηθήσει κυριολεκτικά στην Ανάκαμψη της Συνοχής των περιφερειών.

Οι επιπλέον πόροι ως νέο χρήμα, οι οποίοι θα διατεθούν μέσω των Ταμείων δίνουν τη δυνατότητα επιλογής των Κρατών μελών για την κατανομή των κονδυλίων ανεξαρτήτως οικονομικού τομέα, και έτσι προσφέρουν μια ουσιαστική και στοχευμένη ανάσα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχουμε άμεσα περιφερειακές χρηματοδοτήσεις, ώστε να δρομολογηθούν επενδύσεις με σκοπό τη διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενίσχυση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης όλων των βαθμίδων, καθώς και την παροχή κεφαλαίων κίνησης και στήριξης για επενδύσεις σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από την πανδημία είχαμε και μια δεκαετή οικονομική κρίση, η οποία έπληξε πολλά κράτη μέλη, ειδικά την Ελλάδα, και πλέον μια γενιά νέων ανθρώπων έχει χαθεί από τον παραγωγικό ιστό, καθότι επλήγησαν από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. θα προσπαθήσουμε να μη χαθεί άλλη μια γενιά νέων ανθρώπων με όνειρα και δημιουργικότητα!

Δεν θα επιτρέψουμε σε λαϊκιστές και τυχοδιώκτες να στρευλώνουν την έμπρακτη αλληλεγγύη και το κράτος δικαίου της Ένωσης απέναντι στους ίδιους τους πολίτες της. Η αλληλεγγύη και το κράτος δικαίου δεν είναι προϊόν υπό διαπραγμάτευση αλλά αποτελεί κομμάτι του DNA της ίδιας της ύπαρξης της Ευρώπης από την Αναγέννηση και το Διαφωτισμό μέχρι και σήμερα.

Γι’ αυτό ορθώς όλα τα ευρωπαϊκά κονδύλια της Ανάκαμψης και του Πολυετούς προϋπολογισμού συνδέονται με το κράτος δικαίου.

Χαίρομαι πραγματικά που το τελικό κείμενο όπως έχει διαμορφωθεί στηρίζει έμπρακτα τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό των περιφερειών μας!

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment