Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Στελιος Κυμπουρόπουλος σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε διαδικτυακά την εκδήλωση που διοργανώνει στις 8 Φεβρουαρίου 2023, 18:00-20:00CET στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία θα επικεντρωθεί στις επερχόμενες προτάσεις υπό το πλαίσιο της Φαρμακευτικής Στρατηγικής για την Ευρώπη, με ιδιαίτερη έμφαση στις σπάνιες ασθένειες.

Η εκδήλωση θα είναι μία σημαντική ευκαιρία για συζήτηση ανάμεσα σε Ευρωπαίους πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, την κοινωνία των πολιτών και την βιομηχανία, με σκοπό να τεθούν καίρια θέματα σε ένα πνεύμα συνεργασίας και να εξετασθεί το πως η Φαρμακευτική Στρατηγική για την Ευρώπη μπορεί να επηρεάσει την υγεία και την καινοτομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στόχος της στρατηγικής είναι να δημιουργήσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που να προστατεύεται και να βοηθήσει τη βιομηχανία να προωθήσει την έρευνα και τις τεχνολογίες για τους ασθενείς, ώστε να ανταποκριθούν στις θεραπευτικές τους ανάγκες.

Πέρα από τις κεντρικές παρουσιάσεις από τους προσκεκλημένους ομιλητές, το πάνελ των ομιλητών θα εστιάσει:

  • Στην πραγματικότητα του να ζει κανείς με μία σπάνια νόσο
  • Στην αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου νεογνών: το παράδειγμα της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας
  • Καίρια ζητήματα που σχετίζονται με την αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού πλαισίου για τα φαρμακευτικά προϊόντα

Η πρωτοβουλία αυτή οργανώνεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Φαρμακευτικών Βιομηχανιών (EFPIA) και τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, την Ελληνική Ένωση Ασθενών και την πρωτοβουλία Screen4Rare.

Εγγραφή στην εκδήλωση μπορείτε να κάνετε σε αυτή τη διεύθυνση: https://www.eventbrite.fi/e/520529005267

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment