Ευχαριστώ πολύ κ. Πρόεδρε,
Αγαπητέ Αντιπρόεδρε,
Υπουργέ, Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ως νέος Ευρωβουλευτής, χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί το παρόν Ψήφισμα επιδιώκει ν’ απαντήσει σε σημαντικές προκλήσεις της νεολαίας. Δυστυχώς όμως, αρκετοί από τους δείκτες δεν είναι με το μέρος μας. Τα ποσοστά της νεανικής ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, στο σύνολο της ΕΕ, παραμένουν υψηλά. Καλώ, λοιπόν, την Επιτροπή και το Συμβούλιο να θέσουν την καταπολέμηση τους στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους.

Οφείλουμε να εστιάσουμε και να γεφυρώσουμε το κενό μεταξύ εκπαίδευσης κι αγοράς εργασίας. Αλλά και να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους νέους που κατοικούν σ’ απομακρυσμένα χωριά και νησιά. Κι είναι ώρα να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη! Με πλήρη αξιοποίηση των υπαρχόντων προγραμμάτων. Αλλά και νέες πρωτοβουλίες που θ’ αποσκοπούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των κοινωνικών επενδύσεων για νέους.

Αγαπητοί συνάδελφοι, Μια ολόκληρη γενιά νέων κοιτάζει μ’ αγωνία προς το μέρος μας, επιδιώκοντας το αυτονόητο. Ευκαιρίες για ν’ αξιοποιήσει τις ικανότητες της και να ευημερήσει. Ούτε εύκολες λύσεις, ούτε ελεημοσύνη. Είναι χρέος μας να μην τους γυρίσουμε την πλάτη. Ας αδράξουμε, λοιπόν, την ευκαιρία του Έτους Νεολαίας, κι ας σχεδιάσουμε πολιτικές για τους νέους, με τις ανάγκες τους στο επίκεντρο.

Σας ευχαριστώ.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment