Ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ μίλησε στο RadioMe, με αφορμή την προεκλογική του περιοδεία στην Κρήτη

Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη έχει αναβαθμιστεί δραστικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει συντελεστεί, υποστήριξε μιλώντας στο RadioMe ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι η καλή αυτή η πορεία της χώρας δεν θα πρέπει να διαταραχθεί, αλλά να συνεχιστεί με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Την σταθερότητα αυτή μπορεί να εγγυηθεί η ΝΔ, όπως είπε ο κ. Κυμπουρόπουλος και υπενθύμισε ότι την περίοδο που προηγήθηκε υπήρξαν προτάσεις της Ελλάδας σε μία σειρά από θέματα, που υιοθετήθηκαν στην Ευρώπη και συνδιαμόρφωσαν την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική.

Επικαλέστηκε τα παραδείγματα των πολιτικών για την μετανάστευση, όπως και για τον αγροτικό τομέα, που αφορά άμεσα την Ελλάδα, όπως σημείωσε. Ειδικά τα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες αποτέλεσαν, όπως είπε, αντικείμενο πολλών από τις συναντήσεις που είχε στην Κρήτη, αυτές τις μέρες, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στο νησί. Χθες ο κ. Κυμπουρόπουλος βρέθηκε στο Ηράκλειο, σήμερα συνεχίζει την περιοδεία στον νομό Λασιθίου, ενώ αύριο και το Σάββατο πρόκειται να επισκεφτεί το Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε ζητήματα που αφορούν την υγεία, αναγνωρίζοντας τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, ειδικά στην Κρήτη. Έχοντας ασχοληθεί συστηματικά με τον τομέα της υγείας (από τον οποίο εξάλλου και ο ίδιος προέρχεται επαγγελματικά, ως ψυχίατρος) επισήμανε ότι οι ελλείψεις γιατρών και συνολικά υγειονομικού προσωπικού δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά ακόμη και αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία.

Σχολιάζοντας την προεκλογική αντιπαράθεση, διαπίστωσε ότι το τοξικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί πριν από τις προηγούμενες ευρωεκλογές, το 2019, (στο οποίο είχε βρεθεί ο ίδιος στο επίκεντρο, δεχόμενος προσωπικές επιθέσεις), έχει μεν διαφοροποιηθεί σήμερα, ωστόσο παρατήρησε ότι η αντιπολίτευση εξακολουθεί να υιοθετεί μια μηδενιστική προσέγγιση της πραγματικότητας, χωρίς να παρουσιάζει ολοκληρωμένες προτάσεις και χωρίς τελικά να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στον δημόσιο διάλογο.

Πηγή: Link

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER