Ο Υφυπουργός αθλητισμού, κ. Αυγενάκης έχει θέσει από τις 6 Αυγούστου προς διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο για τους ανάπηρους αθλητές. Θα αναφερθώ σε 2 ενδιαφέροντα άρθρα που προάγουν και εκσυγχρονίζουν το παραολυμπιακό κίνημα, θέτοντας τις βάσεις για νέες διεθνείς διακρίσεις των αθλητών μας αλλά και για να στραφούν περισσότεροι νέοι και νέες ανάπηροι/ες στον αθλητισμό και τις αξίες και τον τρόπο ζωής που αυτός προάγει.

Το πρώτο άρθρο αφορά την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, η εκλογή της οποίας πλέον θα γίνεται δημοκρατικά, μακριά από στρεβλώσεις του παρελθόντος. Και οι τρεις φορείς του παραολυμπιακού κινήματος που την απαρτίζουν, δηλαδή η ΕΑΟΜ ΑμεΑ, ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών και η ΟΣΕΚΑ, εκλεγούν τους εκπροσώπους τους από τις Γενικές Συνελεύσεις τους.

Το δεύτερο αφορά την αναγνώριση των συνοδών–αθλητών που είναι απαραίτητοι για κάποιες κατηγορίες αθλημάτων, χωρίς τη συμμετοχή των οποίων καθίσταται αδύνατη η συμμετοχή ορισμένων ανάπηρων αθλητών στους αθλητικούς τους αγώνες. Προσδοκώ πως με το νέο νομοσχέδιο θα διασφαλιστεί η υποστήριξη των ανάπηρων αθλητών από συνοδούς-αθλητών, που ως το πρόσφατο παρελθόν στην πλειονότητα των περιπτώσεων γινόταν σε εθελοντική βάση.

Αυτό το νομοσχέδιο και ειδικότερα τα δύο ως άνω άρθρα πρέπει να στηριχτούν από όλους γιατί δυο στοιχεία ενεργοποιούνται, εκδημοκρατισμός και διαφάνεια. Η κυβέρνηση με αυτήν την κίνηση αναδεικνύει την σημασία του παραολυμπιακού αθλητισμού στην κοινωνία μας.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment