Αγαπητοί συνάδελφοι,

Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία της νέας στρατηγικής της ΕΕ για την αναπηρία, είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τόσο πολύτιμες σκέψεις για αυτό το πολύ σημαντικό δικαίωμα για τα ανάπηρα άτομα.

Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι ότι η προστασία του δικαιώματος στην ίση μεταχείριση στην απασχόληση, συνήθως παρερμηνεύεται από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σαν το δικαίωμα υποστηριζόμενης απασχόλησης σε κοινωνικές επιχειρήσεις.

Δυστυχώς, αυτό οδηγεί σε περαιτέρω διαχωρισμό των ανάπηρων ατόμων. Αντιθέτως, αυτό που πρέπει να επικεντρωθούμε είναι να παρέχουμε τα μέσα για τη σύνδεση ανάπηρων ατόμων με την ανοιχτή αγορά εργασίας, ανεξάρτητα από την αναπηρία του καθενός.

Μπορώ να καταλάβω ότι αυτός ο στόχος είναι πιο απαιτητικός, γιατί απαιτεί την ένταξή μας σε κάθε πτυχή της ζωής.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να απασχοληθούν στην ανοιχτή αγορά εργασίας όταν αποκλείονται από το γενικό εκπαιδευτικό σύστημα, όταν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δημόσια συγκοινωνία ή δεν έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται στην καθημερινή τους ζωή για να είναι ανεξάρτητοι.

Αλλά τελικά, η ένταξη στην πραγματική ζωή είναι και πρέπει να είναι ο στόχος μας.

Ας σταματήσουμε να δημιουργούμε ψεύτικα διαχωριστικά σχήματα για τα ανάπηρα άτομα, ΄΄για να μη μπλεκόμαστε στα πόδια σας΄΄.

Σας ευχαριστώ

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment