Χτες σχεδόν συνολικά από το σώμα της Ευρωβουλής ψηφίστηκε η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Αναπηρία για την περίοδο μετά το 2020. Ψηφίσματα σαν αυτό είναι οι λόγοι οι οποίοι με κάνουν υπερήφανο που είμαι εκεί! Ως εισηγητής και συγγραφέας εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τους τελευταίους μήνες έδωσα μάχες και έγιναν πολλές συζητήσεις για να έχει μία σύγχρονη ματιά αυτό το κείμενο που με σιγουριά μπορώ να πω πως αν δεν ήμουν σε αυτήν τη θέση δεν θα είχε την ίδια μορφή. Από εδώ και στο εξής, αυτό το κείμενο προασπίζει τα δικαιώματα 100 εκατομμυρίων ευρωπαίων αναπήρων πολιτών και μαζί με τη Διεθνή Σύμβαση των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, οι ανάπηροι πολίτες έχουμε τα εργαλεία για να διεκδικούμε στην καθημερινότητά μας.

Η προσπάθεια φυσικά δε σταματά εδώ… Μέσα από αυτήν τη διαδικασία έγιναν οι ζυμώσεις ώστε πολλοί συνάδελφοι να καταλάβουν την κοινωνική διάσταση της αναπηρίας και τον ορισμό της ως κοινωνικού μοντέλου πυροδοτώντας μια ευρύτερη συζήτηση σε όλες τις πολιτικές ομάδες για τον επαναπροσδιορισμό της ορολογίας και της ανάγκης της κοινωνικής στήριξης ώστε να επιτευχθεί η ανεξάρτητη διαβίωση.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για την κοινή προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια στρατηγική που μπορεί να εφαρμοστεί και να βοηθήσει στο μέλλον.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

One Comment

  1. Αναστασία Χατζηεφραιμιδου June 21, 2020 at 7:08 am

    Συγχαρητήρια. Είστε ένας Άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Είστε άξιος σεβασμού.

Leave A Comment