Η σημερινή επέτειος είναι ημέρα μνήμης, εθνικής και διεθνούς πληγής και ηχηρής απαίτησης αναγνώρισης του εγκλήματος που οδήγησε μέχρι αυτή. Εδώ και 102 χρόνια, η Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, αναμένει την ηθική αποζημίωση της μνήμης των αθώων θυμάτων της με την επίσημη αναγνώρισή της.
Γι’ αυτό, λοιπόν, μαζί με τους συναδέλφους Ευρωβουλευτές της ΝΔ και με πρωτοβουλία του επικεφαλής της ομάδας κ. Μεϊμαράκη, έχει σταλεί επιστολή στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. David Sassoli, που ζητά την άμεση αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Η 19η Μαΐου 2021 σηματοδοτεί το 102ο έτος από τη γενοκτονία του Πόντου. Σας αποστέλλουμε αυτήν την επιστολή, ώστε να σας επιστήσουμε την ανάγκη να αναγνωρίσει επίσημα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτήν την ιστορική τραγωδία. Η γενοκτονία των Ποντίων συνέβη κυρίως μεταξύ του 1914 και 1919, την ίδια χρονική περίοδο με τη γενοκτονία των Αρμενίων. Η γενοκτονία των Αρμενίων αναγνωρίστηκε στην 100ή της επέτειο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2015. Είναι καθήκον μας προς την ευρωπαϊκή ιστορία να αναγνωρίσουμε τη γενοκτονία των Ποντίων χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Επομένως, σας παροτρύνουμε να προχωρήσετε στην υποβολή πρότασης ψηφίσματος σχετικά με την αναγνώριση της γενοκτονίας του Πόντου το συντομότερο δυνατό.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment