Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κιμπουρόπουλος, απέστειλε επιστολή προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρο της Commission, κ. Josep Borrell με αφορμή το περιστατικό 16ης Ιουλίου 2021, όταν σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ κατά σκάφους της Κυπριακής Λιμενικής Αστυνομίας που πραγματοποιούσε περιπολία εντός κυπριακών χωρικών υδάτων.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε Κύριε Borrell,

Έλαβα την απόφαση να σας στείλω την παρούσα επιστολή καθώς ως ευρωπαίος πολίτης αισθάνομαι απόλυτη απογοήτευση από την στάση των Ευρωπαϊκών Θεσμών απέναντι στην παραβατική, προκλητική και επιθετική στάση της Τουρκίας.

Αφορμή για την επιστολή μου αυτή είναι το σημερινό περιστατικό 16ης Ιουλίου 2021, όταν σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ κατά σκάφους της Κυπριακής Λιμενικής Αστυνομίας που πραγματοποιούσε περιπολία εντός κυπριακών χωρικών υδάτων. Μέχρι τώρα κύριε Αντιπρόεδρε η στάση σας, σε προσωπικό επίπεδο όσο και των υπολοίπων ευρωπαϊκών θεσμών, εξαιρουμένου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει υπάρξει απογοητευτική. 

Συμπεριφέρεστε κύριε Αντιπρόεδρε απέναντι στην Τουρκία με τρόπο φοβικό και αναποφάσιστο. Έχετε υιοθετήσει μια στρατηγική κατευνασμού αντίστοιχη της πολιτικής κατευνασμού του Μεσοπολέμου. Αναρωτιέμαι κύριε Αντιπρόεδρε που έχετε θέσει την κόκκινη γραμμή, ώστε να πάψετε να αντιμετωπίζετε την Τουρκία ως εταίρο και συνομιλητή σας; 

Χρειάζεται μήπως να εγκαταστήσουν πρόσθετες στρατιωτικές δυνάμεις και βάσεις στην Κύπρο; 

Χρειάζεται μήπως να βυθίσουν κάποιο Κυπριακό ή Ελληνικό σκάφος;

Κύριε Borrell έχετε λάβει μια εξόχως τιμητική θέση η οποία όμως έχει και βαρύτατες ευθύνες. Ήρθε πλέον η ώρα να αναλάβετε αυτές τις ευθύνες.

Μπορεί σε προσωπικό επίπεδο να είστε διατεθειμένος να εθελοτυφλείτε και να αδιαφορείτε, ίσως και να δέχεστε να σας εμπαίζει ο Πρόεδρος Erdogan, όμως οι λαοί της Ευρώπης δεν ανέχονται κάτι τέτοιο.

Αν η Ε.Ε και εξαιτίας σας σύρεται από την Τουρκία σε ακινησία, διερωτώμαι τι θα συμβεί στην περίπτωση που η απειλή κατά της ευρωπαϊκής κυριαρχίας μας προέλθει από κάποια άλλη τρίτη χώρα.

Με εκτίμηση,

Στέλιος Κυμπουρόπουλος

ΥΓ: Αν είναι η επιστολή μου να απαντηθεί με γενικόλογες διατυπώσεις ευχολόγιων σας παρακαλώ να μην απαντήσετε καθόλου. Θα εκλάμβανα κάτι τέτοιο ως προσβολή. 

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

3 Comments

 1. Αναστασία Χατζηεφραιμίδου July 17, 2021 at 7:06 am

  Είστε πραγματικός Έλληνας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς!!!

 2. Αναστασία Χατζηεφραιμίδου July 17, 2021 at 7:08 am

  Είστε ένας πραγματικός Έλληνας.
  Σας ευχαριστώ από καρδιάς.
  Αναστασία.

 3. Δίγκα Αθηνά July 17, 2021 at 1:35 pm

  Έπρεπε να έρθει ένας Κυμπουρόπουλος στην ευρωβουλή για να ειπωθούν κάποιες αλήθειες με ευθύτητα και τόλμη !!!! Άξιος!!!!!

Leave A Comment