Στις 16 Νοεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν επίθεση κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Ως μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταδικάζουμε την επίθεση και διείσδυση του Αζερμπαϊτζάν στο κυρίαρχο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας, η οποία παραβιάζει τη δήλωση κατάπαυσης του πυρός της 9ης Νοεμβρίου 2020 και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την εύθραυστη ειρήνη στην περιοχή. Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν πρέπει να αποσυρθούν αμέσως και πλήρως από το έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Λυπούμαστε βαθύτατα για τις αναφερόμενες ανθρώπινες απώλειες ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Κάθε ενέργεια ή ρητορική που αποσκοπεί στην υπονόμευση της ασφάλειας, της ειρηνικής, κανονικής ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πληθυσμού στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Δημοκρατίας της Αρμενίας πρέπει να σταματήσει αμέσως.

Καλούμε την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνάμεις της για να σταματήσει και να αποτρέψει την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας της Αρμενίας καθώς και την πολεμική ρητορική.

Loucas FOURLAS
Lefteris CHRISTOFOROU Francois ALFONSI
Attila ARA-KOVÁCS
Anna-Misel ASIMAKOPOULOU
Pernando BARRENA
François-Xavier BELLAMY
Lars Patrick BERG
Fabio Massimo CASTALDO
Filip DE MAN
Emmanouil FRAGKOS
Giorgos GEORGIOU
Alexis GEORGOULIS
Klemen GROSELJ
Sylvie GUILLAUME
Eva KAILI
Stelios KYMPOUROPOULOS
Miriam LEXMAN
Nathalie LOISEAU
Costas MAVRIDES
Demetris PAPADAKIS
Peter POLLÁK
Diana RIBA I GINER
Michèle RIVASI
Bert-Jan RUISSEN
Annie SCHREIJER-PIERIK
Jordi SOLE
Martin SONNEBORN
Ivan STEFANEC
Peter VAN DALEN
Elissavet VOZEMBERG
Charlie WEIMERS
Chrysoula ZACHAROPOULOU

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment