Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με τις δράσεις της ΕΕ για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ινδία.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έχει αυξηθεί εκθετικά, με τις ινδικές αρχές, την 28η Απριλίου να ανακοινώνουν 360.960 νέα κρούσματα και 3.293 θανάτους, τις προηγούμενες 24 ώρες.

Στην ερώτηση του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κι αναπληρωτής στην Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Ινδία, ζητάει ενημέρωση για τη δράση της ΕΕ για την ανακούφιση του ινδικού συστήματος υγείας, καθώς και στους τομείς της πολιτικής προστασίας και την ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Κατά την τελευταία εβδομάδα, υπήρξε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 με καταστροφικές συνέπειες για σημαντικά μέρη του πληθυσμού της Ινδίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στις 28 Απριλίου, οι ινδικές αρχές ανακοίνωσαν 360.960 νέα κρούσματα και 3.293 θανάτους κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών.

Τι έχει κάνει ή σκοπεύει να κάνει η ΕΕ όσον αφορά την παροχή προστατευτικού εξοπλισμού για την ανακούφιση μέρους του βάρους του εθνικού συστήματος υγείας αλλά και όσον αφορά την πολιτική προστασία και την ανθρωπιστική βοήθεια;

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment