Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ανεξάρτητης Διαβίωσης για το 2023, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανεξάρτητης Διαβίωσης (ENIL) θα διοργανώσουν, την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 από τις 16:00 έως 18:00 CET, στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, εκδήλωση με τίτλο “A European initiative on Independent Living and inclusion in the community” .

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στο πώς θα μπορούσε η κοινωνία να τερματίσει  την  απομόνωση των αναπήρων, επιτρέποντάς τους να ζήσουν τη ζωή τους  ανεξάρτητα εντός της κοινότητας. Επιπλέον, η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση σχετικά με την  πρωτοβουλία ορόσημο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με  τίτλο «Οδηγία που προτείνει βελτιώσεις για την ανεξάρτητη διαβίωση και την ένταξη στην κοινότητα», η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2023 και η οποία  πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η εκδήλωση θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για συζήτηση μεταξύ των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της ΕΕ, του ακαδημαϊκού κόσμου και των πολιτών. Η νέα ευρωπαϊκή στρατηγική για την αναπηρία 2021-2030 επικεντρώνεται στην εξασφάλιση της Ανεξάρτητης Διαβίωσης για περισσότερους από 3 εκατομμύρια Ευρωπαίους ανάπηρους πολίτες που σήμερα ζουν σε ιδρύματα. Μια μετάβαση η οποία ωστόσο, δεν  μπορεί να είναι δυνατή χωρίς κατάλληλες και προσιτές υπηρεσίες εντός της κοινότητας.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανεξάρτητης Διαβίωσης (ENIL) ιδρύθηκε το 1989 και είναι ένας οργανισμός ‘ομπρέλα’ αντίστοιχων εθνικών οργανισμών, στον οποίο συμμετέχουν ανάπηρα άτομα,οργανισμοί Ανεξάρτητης Διαβίωσης  και  σύμμαχοί τους.

Βρείτε ΕΔΩ το σύνδεσμο για να εγγραφείτε και να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά.

 

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment