Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίαη Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία της Νέας Δημοκρατίας και ο Ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, συνδιοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση με τίτλο: «Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Εργασιακή απασχόληση των ατόμων με αναπηρία», το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 18.00 μ.μ (πέρας προσέλευσης 17.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα «Banquet».

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη από το 1992  ως μία προσπάθεια υπενθύμισης των κοινωνικών δικαιωμάτων των ανάπηρων ατόμων καθώς και ως μία προσπάθεια οικοδόμησης ενός πιο δίκαιου, ισότιμου και βιώσιμου κόσμου για όλους.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η ανάδειξη τόσο των πραγματικών αναγκών των ανάπηρων ατόμων σε επίπεδο καθημερινής διαβίωσης όσο και η συζήτηση της κοινωνικής πολιτικής που ασκείται στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της εργασίας με βάση το Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ατόμων με Αναπηρία.

Την Εκδήλωση θα τιμήσουν ως Ομιλητές ο Υπουργός Επικρατείας κος Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κος Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Στη συζήτηση του πάνελ συμμετέχουν με σειρά τοποθέτησης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Άδωνις Γεωργιάδης, ο γονέας κος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κα Ζέττα Μακρή, η εκπαιδευτικός κα Μαρία Κουτσοκώστα, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κος Κωστής Χατζηδάκης, η ραδιοφωνική παραγωγός κα Άννα  Μπαλάν, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου,  ο Ευρωβουλευτής κος Στέλιος Κυμπουροπουλος και ο Γραμματέας Ατόμων με Αναπηρία της Ν.Δ  κος Κωνσταντίνος Λολίτσας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ κος Παύλος Μαρινάκης.

Εισαγωγικά σχόλια θα απευθύνουν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού κος Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κος Γιώργος Σταμάτης

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Δημοσιογράφος κα Αθηναΐς Νέγκα.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα υπάρχει και ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ενώ θα προβληθεί και μέσω live streaming στα εξής κανάλια:

Official website: kympouropoulos.gr
Official Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC3XhviIQSMkWvbuoHghc8-w
Official Facebook Page: https://www.facebook.com/eUkympouropoulos

Ευχαριστούμε τον «Φάρο Τυφλών της Ελλάδος» για την ευγενική χορηγία των εκτυπώσεων της agenda της εκδήλωσης σε γραφή braille.

Φόρμα Εγγραφής: https://bit.ly/3tEaedR

Για περισσότερες πληροφορίες: 
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 211 21 58 122 & 6987001995
E-mail: office@kympouropoulos.gr


Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment