Την ανάγκη επιτάχυνσης, ώστε να ρίξουμε στην αγορά ζεστό χρήμα τώρα τόνισε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, καθώς η ανεργία συνεχώς αυξάνεται και οι οικονομικοί δείκτες τείνουν να χειροτερεύουν μέρα με την ημέρα.

Αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα και την εργατικότητα μας ως Ελλάδα, αφού είμασταν από τα πρώτα κράτη που υπέβαλαν εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και μάλιστα με εγκωμιαστικά σχόλια για την ανάλυση και τις παρεμβάσεις του.

Το Εθνικό μας Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σύνολο μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων που θα αυξήσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα θα αντιμετωπίσει δύο βασικές σύγχρονες προκλήσεις: την πράσινη μετάβαση και την ψηφιακή μετάβαση.

Έκλεισε λέγοντας «Σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα Ταμεία καταφέραμε να δημιουργήσουμε το δικό μας εμβόλιο δισεκατομμυρίων ευρώ κατά της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης των πολιτών μας!»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο και το video της παρέμβασης:

Αξιότιμε Πρόεδρε,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί ένα από τα μεγάλα όπλα μας ως Ευρώπη ενάντια στην οικονομική ύφεση που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Δεν αρκεί όμως μόνο ο σχεδιασμός… Πρέπει να επιταχύνουμε, πρέπει να ρίξουμε στην αγορά ζεστό χρήμα τώρα…η ανεργία συνεχώς αυξάνεται και οι οικονομικοί δείκτες τείνουν να χειροτερεύουν μέρα με την ημέρα.

Οι επιπλέον πόροι ως νέο χρήμα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχουν στοχευμένες παρεμβάσεις, ώστε να δρομολογηθούν επενδύσεις με σκοπό τη διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Μετά από χρόνια αμφισβήτησης για την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητα μας ως χώρα είμαι περήφανος να σας πω ότι είμαστε από τα πρώτα κράτη που υπέβαλαν εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και μάλιστα με εγκωμιαστικά σχόλια για την ανάλυση και τις παρεμβάσεις του. Η δυναμική αντιμετώπιση και η άμεση αντίδραση που επιδεικνύουμε ως Ελλάδα την περίοδο της πανδημίας στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα θεωρώ και αναγνωρίζεται από παντού ότι είναι αξιοσημείωτη.

Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μας περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σύνολο μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων που θα αυξήσουν τη δυνητική ανάπτυξη και, κατά συνέπεια, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική και κοινωνική ανθεκτικότητα.

Επιπλέον, το σχέδιο μας θα επιτύχει αυτόν τον στόχο αντιμετωπίζοντας δύο βασικές ευρωπαϊκές και παγκόσμιες σύγχρονες προκλήσεις: την πράσινη μετάβαση, εξασφαλίζοντας οικονομική ανάπτυξη συμβατή με την αειφορία για το κλίμα, και την ψηφιακή μετάβαση, διασφαλίζοντας ανάπτυξη που οδηγείται από την παραγωγικότητα και την καινοτομία.

Σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα Ταμεία καταφέραμε να δημιουργήσουμε το δικό μας εμβόλιο δισεκατομμυρίων ευρώ κατά της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης των πολιτών μας!

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment