Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης είναι ένα κοινό εγχείρημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βασίζεται σε μια σειρά συζητήσεων με στόχο τη διαμόρφωση της υγιούς και παραγωγικής πορείας της ΕΕ στο μέλλον. Έως την άνοιξη του 2022 η Διάσκεψη αναμένεται να καταλήξει σε συμπεράσματα και να παράσχει καθοδήγηση σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Η διαφοροποίηση αυτής της κορυφαίας Διάσκεψης έγκειται στο γεγονός πως για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ, δίνεται άμεσο βήμα στους πολίτες να καταθέσουν το λόγο και τις σκέψεις του για τομείς όπως ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός, η Υγεία, η Οικονομία, τονίζοντας πως η ΕΕ είναι μια ένωση Δικαίου και Δημοκρατίας, που στηρίζει τον πλουραλισμό και επιλέγει τη διαφάνεια.

Πριν λίγες ώρες, οι Πρόεδροι της εκτελεστικής επιτροπής της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, Guy Verhofstadt και Ana Paula Zacarias και η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δημοκρατία και τη Δημογραφία Dubravka Šuica παρουσίασαν το νέο, ψηφιακό, πολύγλωσσο εργαλείο που επιτρέπει στους Ευρωπαίους πολίτες όλων των κρατών μελών να συμμετέχουν στη Διάσκεψη.
Η νέα αυτή πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να συνδιαμορφώσουν κατ’ ουσίαν το περιεχόμενο της  Διάσκεψης, καταθέτοντας ιδέες, εκφράζοντας απόψεις, δημιουργώντας ακόμη και εκδηλώσεις με θεματικές που αφορούν στο μέλλον της ΕΕ.
Η διαμόρφωση του κοινού μέλλοντος της Ευρώπης είναι προσωπική υπόθεση για τον κάθε ένα από εμάς.
Μπείτε στην πλατφόρμα και δώστε του τη δική σας φωνή.
https://futureu.europa.eu/

#ΤοΜέλλονΣουΑνήκει

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment