Χριστουγεννιάτικη βόλτα στην Κηφισιά παρέα με τον Πρόεδρο της Ο.ΣΥ, κ.Βασίλη Ξυπολυτά και τα νέα προσβάσιμα λεωφορεία της Ο.ΣΥ.

Η διαδρομή από το Μαρούσι μέχρι και την Κηφισιά, μου έδειξε πως κάτι αλλάζει για εμάς τους χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου. Και αυτό το «κάτι» είναι πολύ σημαντικό! Τα λεωφορεία της Ο.ΣΥ γίνονται προσβάσιμα και όπως με ενημέρωσε ο κ. Ξυπολυτάς γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ανανέωσης του στόλου των λεωφορείων με σκοπό να μετατραπούν όλα σε προσβάσιμα, ενώ έχουν τοποθετηθεί συνολικά 391 προεκτάσεις σε στάσεις λεωφορείων, σε ολόκληρη την πόλη.Η αλλαγή που πραγματοποιείται είναι σπουδαία αλλά φυσικά υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης ώστε η προσβασιμότητα να γίνει καθολική και να αφορά σε όλες τις βλάβες, πέραν της κινητικής.

Τι έγινε, όμως, όταν κατέβηκα από το λεωφορείο και ήθελα ως χρήστης αμαξιδίου να μετακινηθώ στην Κηφισιά; Χμ, δεν ήταν σε όλα τα σημεία τόσο εύκολο! Και αυτή βέβαια είναι μια πραγματικότητα που συναντάμε όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά σχεδόν σε όλη την χώρα. Δεν υπήρχαν παντού ράμπες, κάποια καταστήματα ήταν προσβάσιμα, κάποια άλλα όχι, οχήματα ήταν σταθμευμένα πάνω σε πεζοδρόμια. Η θετική μου διάθεση, ωστόσο, με έκανε να συνεχίσω την βόλτα βρίσκοντας «εναλλακτικούς» τρόπους. Η θετική διάθεση αρκεί; Όχι φυσικά! Χρειαζόμαστε δομικές αλλαγές στον περιβάλλοντα χώρο αλλά και στην αντίληψη του κόσμου!

Τα βήματα που γίνονται είναι εμφανή και σημαντικά, αλλά είναι η αρχή μιας διαδρομής προσδοκούμε κάθε μέρα να προοδεύει όλο και περισσότερο!

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment