Δεν αφορά μόνο την πατρίδα μας, αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Και είναι δύσκολα όχι τόσο για τη φύση του ιού αλλά περισσότερο για την υπευθυνότητα που πρέπει να δείξουμε με τη σταση μας, στους δικούς μας ανθρώπους.
Ναι, εμείς μπορεί και να κολλήσουμε. Οι περισσότεροι από εμάς όμως έχουμε μια υγεία καλή χωρίς χρόνιες ασθένειες που ταλαιπωρούν το αμυντικό μας σύστημα. Ο φίλος μας, ο πατέρας μας, ο/η σύντροφος μας, ο/η αδερφός/-ή μας, όμως, τι μας φταίνε όταν πάσχουν από κάτι και τελικά δε γινόμαστε ΕΜΕΙΣ η άμυνά τους με τη δική μας προφύλαξη; Και αυτό είναι μία ένδειξη αγάπης, γιατί αγάπη είναι και ο σεβασμός των ξεχωριστών αναγκών του κάθε ανθρώπου, του δικού μας ανθρώπου.
Αγαπώ σημαίνει νοιάζομαι. Νοιαζομαι σημαίνει φροντίζω.
Ας φροντίσουμε λοιπόν όλοι μέσω της πρόληψης να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Αγαπημένους μας, γνωστούς και αγνώστους.
Ας δουμε την ουσία των πραγμάτων! Οφείλουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, να αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους και εάν νιώσουμε αδιαθεσία, να καθόμαστε στο σπίτι για ανάρρωση. Κι αν υπάρχει κάτι θετικό που εγώ θα κρατούσα μετά το πέρασμα αυτής της λαίλαπας, είναι να μάθουμε ξανά πώς είναι να φροντίζουμε…
Να φροντίζουμε το χώρο μας, τους ανθρώπους μας, τον εαυτό μας. Το ενδιαφέρον και η αγάπη είναι αυτή που καταφερνει και νικά δυσκολίες και απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως αυτό που ζούμε τώρα.
Αλλά και τι άλλο μπορούμε να κάνουμε από το να σεβαστούμε τον άνθρωπο;
Είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη!

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER