Τα όσα ανατριχιαστικά έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για τα συμβαίνοντα στο Ίδρυμα Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης καταδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη να επιταχυνθεί και να υλοποιηθεί το έργο της αποϊδρυματοποίησης και της ενδυνάμωσης των εξυπηρετούμενων για μια ανεξάρτητη διαβίωση.

Οι εισαγγελικές αρχές στην προκειμένη περίπτωση έχουν παρέμβει έπειτα από καταγγελίες. Είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται να ενδυναμώσουμε τις φωνές αυτών που έχουν την ανάγκη, για όσα αρνητικά συμβαίνουν. Χρειάζεται εμείς ως κοινωνία να δείχνουμε την ετοιμότητά μας καταγγέλλοντας χωρίς δισταγμό τα κακώς κείμενα. Πρέπει να γίνεται συστηματικός και ανεξάρτητος έλεγχος για το τι πραγματικά συμβαίνει μέχρις ότου να υλοποιηθεί ο μεγάλος στόχος της αποϊδρυματοποίησης. Γιατί τελικά μονάχα η αποϊδρυματοποίηση είναι η απάντηση στην ελεύθερη επιλογή των ανθρώπων!

Η αποϊδρυματοποίηση αποτελεί την ευκαιρία για την πολιτεία και για την ελληνική κοινωνία, μια ευκαιρία για ουσιαστική ισότητα και επίτευξη της ανεξάρτητης διαβίωσης.

Είμαστε όλοι ίσοι και ως ίσοι πρέπει να ζούμε με αξιοπρέπεια και σεβασμό των δικαιωμάτων μας!

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment