Ευχαριστώ πολύ κύριε/κυρία Πρόεδρε,

Αγαπητέ/ή Επίτροπε,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τη Eurostat, μόνο το 50,6 % των ατόμων με αναπηρίες βρίσκονται σε απασχόληση. Το 2019 δε, 28.4 % των Ευρωπαίων συμπολιτών μας με κινητικές δυσκολίες αντιμετώπιζαν το φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία μας φέρνουν αντιμέτωπα με την ανάγκη το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο να επικεντρωθεί περισσότερο στην έννοια της κοινωνικής βιωσιμότητας.

Αλλά και την ανάγκη να υιοθετήσουμε κοινωνικές πολιτικές οι οποίες να συμβάλουν προς την κατεύθυνση της μείωσης της φτώχειας, των ανισοτήτων στην πρόσβαση σ’ υπηρεσίες, καθώς και την παροχή ίσων ευκαιριών εργασίας, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Οι οποίες με τη σειρά τους, θα μας επιτρέψουν ν’ αδράξουμε τις μοναδικές ευκαιρίες που συνεπάγονται ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας μας.

Αλλά και ν’ αντιμετωπίσουμε, ενδεχόμενες βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες συνέπειες στις κοινωνίες μας.

Αυτός είναι ο δρόμος για να επιτύχουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ευρώπης, όπως αυτή περιλαμβάνεται στις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την πλήρη απασχόληση και την κοινωνική πρόοδο.

Γιατί όταν εγώ σαν Ευρωβουλευτής δε μπορώ να μιλήσω από το κεντρικό πόντιουμ λόγω αναπηρίας, μπορείτε να φανταστείτε τί προσκόμματα και εμπόδια αντιμετωπίζουν άλλοι ανάπηροι συμπολίτες μας στους χώρους εργασίας αλλά κι εν γένει, στη ζωή τους.

Σας ευχαριστώ

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment