Σας ευχαριστώ πολύ κα Πρόεδρε,
Εκπρόσωπε του ECDC,
Συνάδελφοι,

Η απόφαση της Κίνας να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα σχετικά με τα δεδομένα και τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων έχει πράγματι προκαλέσει ανησυχίες σε όλη την ΕΕ.

Αυτό οδήγησε στις αποφάσεις που έλαβε το IPCR στις αρχές Ιανουαρίου. Από την αρχή, θέλω να είμαι σαφής. Χρειαζόμαστε μια πραγματικά συντονισμένη προσέγγιση από ΕΕ.

Ξανά και ξανά, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, είδαμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με βραχυπρόθεσμες, απομονωμένες ή ακόμη και εθνικιστικές προσεγγίσεις. Πρέπει να αποφύγουμε την επανάληψη των λαθών που έγιναν κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, και να διαφυλάξουμε τις ελευθερίες της ΕΕ. Πρέπει να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τη δημόσια υγεία με τρόπο που να διατηρεί την κοινωνία και την οικονομία ανοιχτή και ανθεκτική.

Από την άποψη αυτή, είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσουν οι εργασίες για την καθιέρωση μιας πραγματικής Ένωσης Υγείας, να αντλήσουμε τα διδάγματα που πήραμε από την πανδημία και να βελτιώσουμε την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όσον αφορά την κατάσταση στην Κίνα, θα ήθελα να σας ρωτήσω:

– Υπάρχουν εκτιμήσεις για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και των θεραπευτικών μέσων (VE) για το XBB.1.5 και ποιες είναι οι εκτιμώμενες επιπτώσεις του σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς;

– Θα θεωρούσε το ECDC απαραίτητο να εισαγάγει χρονικά περιορισμένες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, όπως τη χρήση μασκών προσώπου;

Σας ευχαριστώ.

 

 

Written by : admin

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment