Στις 19 Αυγούστου 1982 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να καθιερώσει την 4η Ιουνίου ως Διεθνή Ημέρα των Αθώων Παιδιών Θυμάτων Επιθέσεων.
Τα στατιστικά δείχνουν πως αν και η συγκεκριμένη ημέρα θεωρείται μια σταθερή υπενθύμιση της υποχρέωσης του ΟΗΕ για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουμε μετρήσει περισσότερα από 2.000.000 παιδιά-θύματα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.
Ωστόσο η βία δεν περιορίζεται μόνο ως αναπόφευκτο επακόλουθο μιας εμπόλεμης συνθήκης.
Η σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική παιδική βία, η παράνομη παιδική εργασία ή ακόμη και στράτευση είναι φαινόμενα που επιβιώνουν το 2020 και καταστρατηγούν το μέλλον της ίδιας της κοινωνίας.
Οφείλουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα των παιδιών ως κύριο μέλημα και υποχρέωσή μας και να λαμβάνουμε ενεργό ρόλο όταν διαπιστώνουμε την υπαρκτή παραβίασή τους ή έστω υπόνοια αυτής. Πολλές φορές δίπλα μας γίνεται αυτό που θεωρούσαμε πως απέχει από εμάς πολλά χιλιόμετρα.
Ένα «απλό» τηλεφώνημα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ή την εθνική γραμμή SOS- Το χαμόγελο του Παιδιού, μπορεί να γίνει πραγματική σανίδα σωτηρίας!

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment