Στην σύσκεψη της επιτροπής περιφερειακής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 8 Ιουνίου 2020, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος πραγματοποίησε τοποθέτηση απευθυνόμενος προς την επίτροπο Συνοχής & Μεταρρυθμίσεων, Elisa Ferreira.

Αγαπητή Επίτροπε κα. Ferreira,

θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στη σημερινή σύσκεψη.

Πιστεύω ότι το Σχέδιο Ανάκαμψης για την Ευρώπη και το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποδείξει τον καθοριστικό της ρόλο στην καθημερινότητα του πολίτη και την ανάγκη για ένα κοινό μέλλον, μέσω μιας γενναίας υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των Δήμων και των συστημάτων υγείας, ειδικά μετά την πανδημία του COVID-19.

Αγαπητή Επίτροπε,

οι προτάσεις κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά σας παρακαλώ να μην ξεχάσουμε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε τις χρηματοδοτήσεις και να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες χρηματοδότησης όλων των πρωτοβουλιών, όπως του REACT-EU, το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και του Ευρωπαϊκού γεωργικού ταμείου αγροτικής ανάπτυξης. Επίσης χρειαζόμαστε:

  • ευέλικτους μηχανισμούς στήριξης για τις χρηματοδοτήσεις της κοινωνικής συνοχής για Δήμους, νοσοκομεία και εταιρείες.
  • περισσότερο νέο χρήμα για τη στήριξη των κρατών μελών να ενισχύσουν τη μετάβαση σε ένα ουδέτερο κλίμα.
  • υποστήριξη των απομακρυσμένων περιοχών να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες δομικές αλλαγές ώστε να εναρμονιστούν με την Πράσινη Συμφωνία.
  • η πρωτοβουλία Next Generation EU θα πρέπει να αγκαλιάσει τους νέους ανθρώπους και να περιορίσει την αύξηση της νεανικής ανεργίας.

Είναι η ώρα να ΔΡΑΣΟΥΜΕ και όχι μόνο να ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ σε κάθε κρίση που προκύπτει, Πρέπει να πάρουμε άμεσα πρωτοβουλίες για μια καλύτερη Ευρώπη.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment