Μπορεί να μένουμε στο σπίτι αλλά η εργασία δεν σταματάει ποτέ! Πριν από λίγες ώρες, στα πλαίσια της προγραμματισμένης συνάντησης που είχαμε με τον Αναπ. Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, ολοκληρώσαμε μέσω Skype μια γόνιμη συνάντηση. Τα θέματα υψηλής προτεραιότητας για το Υπουργείο αυτό το χρονικό διάστημα αφορούν στον κορονοϊό που πλήττει τη χώρα μας, στο μεταναστευτικό-προσφυγικό αλλά και στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Κάποια από τα πιο σημαντικά σημεία της κουβέντας μας που με χαρά θέλω να σας μεταφέρω είναι ότι οι ροές των μεταναστών είναι πλέον ελάχιστες και πλήρως διαχειρίσιμες, χωρίς να έχει διαπιστωθεί κανένα κρούσμα κορονοϊού.
Ο κ. Κουμουτσάκος μεταφέροντας μου την ισχυρή πυγμή και θέλησή του, με πληροφόρησε ότι έχει καταθέσει πολύ σημαντικές προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την παροχή ασύλου, την πολιτκή και τις ποινές των διακινητών αλλά και ένα σημαντικό σύμφωνο μεταξύ Ιταλίας, Ισπανίας, Μάλτας, Ελλάδας και Κύπρου μέσω του οποίου ζητούν αλληλεγγύη και στήριξη για τις εισροές μεταναστών που δέχονται.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment