Η σημερινή μου συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετικό θέμα συζήτησης από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων.
Φέτος μετράμε πολλές πρωτιές. Αύξηση των αριθμών των εισακτέων, αύξηση του ποσοστού (93%) των επιτυχόντων που εισάγονται σε Σχολή-Τμήμα μέσα στις πρώτες 10 προτιμήσεις τους, αύξηση του συνολικού αριθμού εισαχθέντων σε ΑΕΙ και Δημόσια ΙΕΚ.Αλλά προσωπικά, κρατώ μία πρωτιά που με κάνει να νιώθω συγκίνηση και θαυμασμό.

Για πρώτη φορά μαζί με τα αποτελέσματα του γενικού συνόλου ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, δηλαδή οι εισακτέοι με το σύστημα του 5%. Όλοι μαζί οι νέοι φοιτητές ξεκινούν τη νέα τους ζωή χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις και αυτό αποτελεί μια ουσιαστική αλλαγή.

Σκεφτείτε πόσοι φοιτητές υπήρχαν, οι οποίοι ξεκινούσαν την ακαδημαϊκή τους πορεία 6 μήνες αργότερα από τους άλλους. Φιλίες και μαθήματα είχαν χαθεί. Για αυτό είναι σημαντική αυτή η αλλαγή καθώς οδηγεί στην ουσιαστική συμπερίληψη και στην πραγματική ισότητα. Επίσης, τα Πανεπιστήμια, δημιουργούν μονάδες προσβασιμότητας για τους ανάπηρους φοιτητές με σκοπό την δημιουργία υπηρεσιών μέσω της αναμόρφωσης των εγκαταστάσεών τους.

Και κάτι ακόμα που έρχεται μέσα από αυτό το νομοσχέδιο. Η πρακτική άσκηση αναβαθμίζεται καθώς καθίσταται απαραιτήτως αμειβόμενη!

Από σήμερα, λοιπόν, ξεκινάει μια νέα ζωή για όλους όσοι μόχθησαν και επέτυχαν αλλά και για όλους όσοι δεν κατάφεραν να εισαχθούν στη σχολή προτίμησής τους, όμως, επιμένουν στο όνειρό τους! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment