Ευτυχία είναι να βλέπεις ένα όνειρο σου να παίρνει σάρκα και οστά. Για εμένα αυτό το όνειρο έχει όνομα. Προσωπικός Βοηθός!

Πριν 4 χρόνια δε μπορούσα να φανταστώ ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε κεντρικό μήνυμα πολιτικής και παράδειγμα υλοποίησης και μάλιστα πως θα υποστηρίζεται τόσο ηχηρά από τον Πρωθυπουργό της χώρας μου, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πριν 4 χρόνια ελάχιστοι γνώριζαν τι σημαίνει Προσωπικός Βοηθός. Δειλά-δειλά μοιράστηκα τη σκέψη μου με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ο θεσμός αυτός. Η απάντηση του άμεση: “Στέλιο, θα γίνει”. Και σήμερα γίνεται!Πέρασε διάφορους κυματισμούς μέχρι να ξεκινήσει το πολιτικό πρόγραμμα και σίγουρα θα βελτιωθεί πολύ περισσότερο στο μέλλον.
Η ΑΡΧΗ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ!

Χρειάζονται περισσότεροι προσωπικοί βοηθοί για να πετύχει αυτό αλλά και οι ανάπηροι να αναγνωρίσουν τις ανάγκες τους και να είναι έτοιμοι να τις μοιραστούν.

Η επίσημη έναρξη του πολιτικού προγράμματος έγινε την Μ. Δευτέρα και όλα τα πολιτειακά στελέχη που συνέβαλαν με το δικό τους τρόπο ήταν εκεί. Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργος Σταμάτης ήταν παρόντες και μίλησαν για την πορεία αλλά και τα οφέλη που προκύπτουν στη ζωή των αναπήρων. Προσωπικά, συγκινήθηκα βλέποντας τα χαμόγελα των ανθρώπων που έχουν ήδη την υπηρεσία. Για εμένα, όμως, αυτό που με γεμίζει αισιοδοξία είναι πως αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ανοιχτά αυτιά. Το πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού μετά την πρώτη εφαρμογή στην Αττική, που όπως είπαμε έχει ήδη ξεκινήσει, από το Μάιο θα επεκταθεί το πιλοτικό ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και όχι μόνο σε κάποιες περιφέρειες!

Αυτό το όνειρο που το νιώθω σαν παιδί μου θέλω να το βλέπω να μεγαλώνει και να γίνεται κομμάτι της κοινωνίας. Θα είμαι σε όλα τα βήματα δίπλα του.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment