Στο 10ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Regional Growth Conferenceτο οποίο διοργανώνει η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και θα πραγματοποιηθεί  από την Πέμπτη 9 έως Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, θα συμμετέχει ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος θα συμμετάσχει το Σάββατο 11/6 στο πάνελ των 11:30- 12:40, με τίτλο «Ευημερία: Βελτίωση της ζωής μέσω της βελτίωσης των περιφερειών». Η ευημερία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τόπο που ζει κανείς. Η διασφάλιση της ποιότητας ζωής εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, που κυμαίνονται από το εισόδημα έως το περιβάλλον της κοινότητας που ζει και αλληλοεπιδρά. Η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων αφορά τη βελτίωση του τόπου που ζουν και αναπτύσσονται. Ως εκ τούτου, η ευημερία απαιτεί τη δημιουργία καλύτερων και πιο βιώσιμων κοινωνιών. Ο σχεδιασμός στοχευμένων δημόσιων πολιτικών για την αναβάθμιση των περιφερειών, ειδικά εκείνων που υστερούν σε διαφορετικούς τομείς είναι απαραίτητος για την ανταπόκριση στις ανάγκες των ανθρώπων και την κάλυψη των προσδοκιών τους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Πάτρα, ο κ. Κυμπουρόπουλος θα επισκεφθεί τη Παρασκευή 10/6  τις εγκαταστάσεις του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, οπού θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο καθηγητή κ. Βασίλη Λουκόπουλο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για να ενημερωθεί σχετικά με το έργο και τα προγράμματα του Πάρκου. Αμέσως μετά θα επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια»και ειδικότερα τη Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού οπού θα ενημερωθεί σχετικά από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μπάκο Δημήτριο.

Εν συνεχεία το απόγευμα της ίδιας ημέρας (10/6), θα επισκεφθεί τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας της Ν.Δ. στην Αχαΐα, οπού θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Κουνάβη, τα μέλη και τα στελέχη της οργάνωσης, για να συζητήσουν και να ενημερωθεί για τις σημαντικές τους πρωτοβουλίες.

Το Σάββατο 11/6, μετά το πέρας της συμμετοχής του στο Συνέδριο, ο κ. Κυμπουρόπουλος θα έχει συνάντηση με τον μαθητή της Γ’ τάξης του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Αναγέννηση» κ. Δημήτρη Ζάχαρη ο οποίος πήρε μέρος στον ετήσιο ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Juvenes Translatores» και πλέον συγκαταλέγεται στους 27 καλύτερους νεαρούς μεταφραστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνάντηση θα παρευρίσκονται οι γονείς του μαθητή και ο Διευθυντής των εκπαιδευτηρίων κ. Νικόλαος Μονάντερας.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment