Νεοδημοκράτες και νεοδημοκράτισσες, αποτελεί μεγάλη χαρά και ύψιστη τιμή να απευθύνομαι σε εσάς από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Από αυτό το βήμα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που με ενέταξε στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος αλλά και όλους εσάς τους αγωνιστές της παράταξης, που με τις προσπάθειές σας μας δώσατε την νίκη σε τέσσερις νικηφόρες εκστρατείες.

Θα αναφερθώ στον λαϊκισμό και στην απειλή του για το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον μας. Οι λαϊκιστές δεν ευδοκιμούν σε περιόδους ευημερίας αλλά όταν τα κόμματα εξουσίας παρουσιάζονται ανίκανα να λύσουν τα προβλήματα των πολιτών ή όταν τα κόμματα εξουσίας υποκλίνονται στα βραχυπρόθεσμα πολιτικά οφέλη και εγκαταλείπουν τον ορθολογισμό και σε ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή ή την μετάβαση στη νέα πράσινη πολιτικής ανάπτυξης.

Οι λαϊκιστές προσφέρουν απλοϊκές απαντήσεις και ψέματα, αντί να εξηγούν την πολυπλοκότητα του κόσμου στον οποίο ζούμε. Για αυτό και όταν αναλάβουν την ευθύνη διακυβέρνησης παρασύρουν τη χώρα τους στην καταστροφή, όπως παραλίγο κι σε εμάς ο ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι άλλο να εκφράζεις τη διαμαρτυρία και άλλο να κυβερνάς αποτελεσματικά, οδηγώντας τη χώρα σου στην πρόοδο και την ευημερία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει την ευκαιρία να κάνει ένα νέο ξεκίνημα αποκαθιστώντας την ποιότητα του δημόσιου λόγου και θέτοντας στο περιθώριο ακραίες πολιτικές φωνές όπως του Φάραντζ και του Σαλβίνι.

Οι δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας δεν πέτυχαν να κυριαρχήσουν όταν οι συνθήκες ήταν οι πλέον ευνοϊκές για αυτούς. Ο διμέτωπος αγώνας των φιλοευρωπαικών δυνάμεων τόσο απέναντι στην ξενοφοβική άκρα δεξιά όσο και απέναντι στην διεθνιστική άκρα αριστερά στέφθηκε με επιτυχία. Ανακόψαμε την πορεία τους και μορφώματα όπως οι Podemos συρρικνώθηκαν και οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής εξαφανίστηκαν από τον πολιτικό χάρτη.

Ως Ένωση βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Θα επιλέξουμε την εμβάθυνση των δομών μας ή θα επιλέξουμε την στασιμότητα για να καθησυχαστούν οι φοβίες και οι ανησυχίες τμήματος των ψηφοφόρων.
Η Ένωση χρειάζεται εμβάθυνση, νέες πρωτοβουλίες και μετεξέλιξη σε όλα τα επίπεδα.
Η απάντηση βρίσκεται στην ανάπτυξη του τομέα της ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, στην ισχυροποίηση του τομέα της κοινωνικής συνοχής, στην επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης, στην υιοθέτηση πολιτικών για την εισαγωγή της πράσινης οικονομίας και την περιφερειακή συνοχή. Η απάντηση βρίσκεται στην πιστή υπηρέτηση των αρχών και αξιών της Ένωσης, χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς εκπτώσεις στα κεκτημένα κοινωνικά διακιώματα.

Ο μεγαλύτερος φόβος των δυνάμεων του λαϊκισμού είναι να δουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να προοδεύει στην διεθνή πολιτική σκηνή. Αυτό το φόβο τους οφείλουμε, οι φιλοευρωπαικές δυνάμεις με κύριο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, να τους τον κάνουμε πράξη.
Η Νέα Δημοκρατία ως η προοδευτική παράταξη του Τόπου οφείλει να δώσει τον διαρκή αγώνα για την πρόοδο της Χώρας.
Η παράταξη μας παρέμεινε σταθερή και αταλάντευτη κόντρα στον παπανδρεικό λαϊκισμό του ’70 και ’80, στην δημαγωγία του ’93, στην διαπλοκή και στην διαφθορά του Σημιτικού εκσυγχρονισμού, στα ψεύδη του 2009, στην πεζοδρομική πολιτική του Τσίπρα.

Όπλο μας ήταν η ιστορία, οι αρχές και οι θυσίες μας για τον τόπο. Μπροστάρηδες μας υπήρξαν οι Πρόεδροι μας. Στήριγμα μας οι χιλιάδες αγωνιστές και τα στελέχη της Παράταξης μας. Σύμμαχοι μας τα εκατομμύρια των ανώνυμων ψηφοφόρων μας.
Οφείλουμε ως Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να συνεχίσουμε τον αγώνα κατά του λαϊκισμού.
Οφείλουμε να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα για την πρόοδο της Ευρώπης για εμάς και τα παιδιά μας.
Προχωράμε μπροστά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να αλλάξουμε την Ελλάδα κόντρα στις ρητορείες του Σύριζα και των συνοδοιπόρων του.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment