Ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, επισκέφθηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.  Η συνάντηση υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγική. Συζητήθηκε το καθεστώς μεταθέσεων και τα διοικητικά μέτρα διευκόλυνσης αστυνομικών και πυροσβεστών με μέλη ΑμέΑ στις οικογένειές τους. Επίσης με χαρά πληροφορήθηκε την αποφασιστικότητα του Υπουργείου για βελτίωση της ζωής των αναπήρων με την επιβολή της νομοθεσίας στην παράνομη στάθμευση σε θέσεις και ράμπες αναπήρων.

Ενημερώθηκε επίσης για τις πολιτικές του Υπουργείου για την βελτίωση των συνθηκών κράτησης στα σωφρονιστικά  κέντρα  και στις δομές υγείας και εκπαίδευσης τους.

Ο Υπουργός τον ενημέρωσε για θέσεις της Ελλάδας στα ζητήματα φύλαξης των συνόρων, της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αστυνόμευσης και τα ζητήματα επαναπροώθησης των προσφύγων. Ο Υπουργός δήλωσε την επιθυμία της χώρας μας να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η επάνδρωση της Frontex με δέκα χιλιάδες στελέχη, που θα αναλάβουν την αποφασιστική φύλαξη των συνόρων της Ε.Ε.

Συμφωνήθηκε να παραμείνουν σε διαρκή επαφή και συνεργασία ώστε να προωθηθούν στην Ε.Ε τα ζητήματα φύλαξης των συνόρων και η βελτίωση των συνθηκών κράτησης στα σωφρονιστικά  κέντρα. Μετά από αυτή την συνάντηση, ο ευρωβουλευτής, κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και αισιόδοξος για τις προοπτικές ασφάλειας της χώρας.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment