Λίγο πριν την επιστροφή μου στο Στρασβούργο για την Ολομέλεια του Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκα το Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer που εδράζει την Θεσσαλονίκη. Στο κέντρο που άνοιξε τις πόρτες του πριν ένα χρόνο, εργάζονται περισσότεροι από 400 άνθρωποι, με το 95% εξ αυτών να είναι Έλληνες.

Αφού περιηγήθηκα στους χώρους του κέντρου και μίλησα με ομάδες εργαζομένων, βιώνοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία, δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στο γεγονός πως, εκτός από μια σπουδαία τεχνολογική επένδυση, το Κέντρο της Pfizer συμβάλλει δυναμικά στην απασχόληση της χώρας. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στον μεγάλο αριθμό εργαζομένων που απασχολούνται και ο οποίος θα μεγαλώσει κι άλλο το προσεχές διάστημα, αλλά και στην ποιότητα εργασιακού περιβάλλοντος που με κάθε τρόπο «προδίδει» τον σεβασμό προς τον εργαζόμενο. Υψηλές αποδοχές, open space γραφεία που ενισχύουν το πνεύμα ομαδικότητας, well-being εγκαταστάσεις στις οποίες οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν γυμναστική και να αποφορτιστούν, δυνατότητα remote working.

Μια επένδυση- πρότυπο που ανάγει τη χώρα μας σε κυψέλη ψηφιακής καινοτομίας, ενισχύει την οικονομία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, δημιουργεί ένα οικοσύστημα συνεργασιών υψηλού επιστημονικού δυναμικού και προσελκύει κι άλλες επενδύσεις αντίστοιχου βεληνεκούς.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment