Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών (IΙΒΕΑΑ) αποτελεί ένα αναγνωρισμένο κέντρο της επιστημονικής έρευνας της χώρας προσφέροντάς της μια σημαντική θέση στον παγκόσμια χάρτη της έρευνας.Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Λουκά Παπαδήμο και συζητήσαμε για το έργο και το όραμα του Ιδρύματος, ενώ στον ίδιο χώρο βρέθηκα και με την ομάδα του Κέντρου Έρευνας στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη Δεδομένων και τους Αλγορίθμους «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», τον Διευθυντή κ. Τίμο Σελλή, τον chief scientist, κ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη καθώς και την ομάδα ερευνητών και φοιτητών.
Στη συνάντησή μας μιλήσαμε τόσο για τον τρόπο λειτουργίας και την επιστημονική ομάδα όσο και τον σκοπό σύστασης.

Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ μέσα από το σπουδαίο έργο του δημιουργεί ένα ανοιχτό πεδίο συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων Τεχνητής Νοημοσύνης απ’ όλο τον κόσμο και χάρη σε αυτή την εξωστρέφεια μετατρέπει την χώρα μας σε ένα πεδίο παγκόσμιου επιστημονικού γίγνεσθαι. Γεγονός που προιονίζει ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την διοχέτευση της παραγόμενης γνώσης στους παραγωγικούς τομείς της χώρας.

Είμαστε πραγματικά τυχεροί που επιστημονικές πρωτοβουλίες όπως αυτή καρπίζουν στην χώρα μας δημιουργώντας μια γερή βάση για να ανθίσουν ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να αξιοποιήσει προς το εθνικό της όφελος το λαμπρό επιστημινό δυναμικό της.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment