Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος σε συνεργασία με τους συνεργαζόμενους φορείς του LifeChamps-H2020 στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κατά του καρκίνου διοργάνωσε χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες την εκδήλωση με θέμα «Integrating digital health technologies in cancer care – opportunities, threats and policy implications»

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξουμε πώς μπορούν να ενσωματωθούν οι νέες τεχνολογίες της υγείας στη φροντίδα του καρκίνου και ποιες ευκαιρίες δημιουργούνται για τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού έργου LifeChamps, οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια εκπόνησης των ερευνών εν μέσω πανδημίας, αλλά και ο ψηφιακός αποκλεισμός κάποιες φορές σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

Ως μέλος της ειδικής Επιτροπής για την Υγεία, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, τόνισε ότι «Το Ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου συνδέεται και με άλλες προτεραιότητες της Επιτροπής, ιδίως με τη φαρμακευτική στρατηγική, τη στρατηγική της ΕΕ «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», καθώς και με τον ευρωπαϊκό χώρο δεδομένων για την υγεία. Επομένως, βλέπουμε μια στοχευμένη πολιτική ενάντια στον καρκίνο, με τις νέες τεχνολογίες να λειτουργούν ως σημαντικό εργαλείο. Τα νέα ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές για την πρόληψη, την εξέταση, τη θεραπεία του καρκίνου αλλά και την καθημερινότητα του ασθενούς αναβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής».

Εν γένει, οι ομιλητές υπογράμμισαν τον σημαντικό ρόλο των ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών ενώ επισήμαναν πως το μέλλον βρίσκεται στα δεδομένα και στη πληροφορία. Μέσω των δεδομένων και της πληροφορίας σε συνδυασμό με τα ψηφιακά μέσα που διαθέτει ο κλάδος μπορεί να ενισχυθεί η προσωποποιημένη φροντίδα υγείας αλλά και να αναδειχθούν νέες θεραπείες σε ολόκληρο το φάσμα του συστήματος υγείας.

Η ευρωπαϊκή εβδομάδα κατά του καρκίνου είναι μια ετήσια εκστρατεία που διαρκεί από τις 25 έως τις 31 Μαΐου υπό την αιγίδα της Association of European Cancer Leagues. Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα πρόληψης του καρκίνου, πρόσβασης στην αντικαρκινική αγωγή και υποστήριξης των καρκινοπαθών.

 

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment