Δελτίο Τύπου:

O Στέλιος Κυμπουρόπουλος κι Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των οργανώσεων που εργάζονται με τους αστέγους (FEANTSA) συνδιοργανώνουν εκδήλωση για τη βελτίωση της πρόσβασης στην πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου γι’ αστέγους, στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Τρίτη, 19 Μαρτίου στις 17.00-19.00 ώρα Ελλάδας.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του τριετούς προγράμματος Cancerless.EU. Χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος Ορίζοντας Ευρώπη, το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης στην πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου αλλά και τη μείωση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας για τον άστεγο πληθυσμό. 

Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση του έργου Cancerless.EU συνεργάζονται εταίροι με μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας για τον άστεγο πληθυσμό ενώ ανάμεσα στους φορείς που το υλοποιούν είναι κι η ελληνική οργάνωση PRAKSIS και το Ινστιτούτο Prolepsis.

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί και να εξετάσει τα περίπλοκα ζητήματα που σχετίζονται με την έλλειψη στέγης και πώς επηρεάζει την ικανότητα των ανθρώπων να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες πρόληψης, προσυμπτωματικού ελέγχου και θεραπείας του καρκίνου σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Θα παρουσιαστούν δε τα πρωτοποριακά ερευνητικά ευρήματα του έργου που επιτεύχθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η έλλειψη στέγης επιδεινώνει τις ανισότητες στον τομέα της υγείας κι ιδιαίτερα στην πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης κι ελέγχου έναντι του καρκίνου για τον άστεγο πληθυσμό. Πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα κι ευελπιστώ η εκδήλωση αυτή να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να μοιραστούν μαζί μας βέλτιστες πρακτικές και να προτείνουν βιώσιμες λύσεις για την αντιμετώπιση των εμποδίων στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης γι’ αστέγους».

Σημειώνεται ότι εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης ενώ θα είναι δυνατή η παρακολούθησή της μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://europeanparliament.webex.com/europeanparliament/j.php?MTID=m579a0372db4794449d19f22ee6953744 

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER