Δελτίο τύπου

O Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών, από τη Δευτέρα 19 έως τη Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 θα πραγματοποιήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο κτίριο PAUL-HENRI SPAAK στον 1ο όροφο στην αίθουσα YEHUDI MENUHIN Area, την έκθεση με τίτλο «Greek Cultural & gastronomic week».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 (CET) στο κτίριο PAUL-HENRI SPAAK και αίθουσα YEHUDI MENUHIN Area, κατά τη διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών ενδυμάτων και χορών από το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών.

Στο χώρο της έκθεσης θα υπάρχουν ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ)  και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) από τις Περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης καθώς και από το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου. 

Οι ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές, όπως και κάθε άλλη μορφή ενδυμασίας, αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Στην παραδοσιακή ελληνική κουλτούρα, κάθε φορεσιά προβάλει διαφορετικά μηνύματα για την κοινωνική θέση ενός ατόμου, ως ένα σύνθετο σημειολογικό πορτρέτο. Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού μέσω της προβολής της πλούσιας ελληνικής φορεσιάς και των ελληνικών προϊόντων.

Την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν Ευρωβουλευτές, επιστημονικοί συνεργάτες και εξωτερικοί επισκέπτες από την ελληνική κοινότητα του Βελγίου καθ’ όλη την εβδομάδα.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER