Πρόσκληση σε Γεύμα: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία | 16.12.2023

Το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023, 13:00-14:00 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» της Φωνής της Ελλάδας με την Ελένη Καραλή ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη, το 1992. Γιορτάζεται σε όλο τον πλανήτη, προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ευρωβουλευτής και ψυχίατρος, πρωτοστάτησε στη διοργάνωση της πρώτης ελληνικής αποστολής στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση “Freedom Drive”, που έγινε εφαλτήριο για να δημιουργηθεί ο πρώτος Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας, “I’Living”, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που διοικείται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ιδιαίτερα αγαπητός, δραστήριος και πολύπλευρος ανέφερε πως από παιδί τον διακατείχε η αγάπη για τον άνθρωπο και η διάθεση προσφοράς. Δηλώνει χαρακτηριστικά πως «όλοι θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε μια προσβάσιμη Ελλάδα». Ανέφερε όλα τα βήματα που έχουν γίνει και όσα έρχονται στο προσεχές μέλλον σχετικά με το σχέδιο δράσης για την αναπηρία

Ακούστε την εκπομπή OnDemand στον παρακάτω σύνδεσμο:

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER