Στέλιος Κυμπουρόπουλος: «Αδιαμφισβήτητη η στήριξή μου σε όλους τους πολίτες που χρήζουν ιατρικής φροντίδας. Οδηγός μου πάντοτε η άρτια επιστημονική τεκμηρίωση».

Το ζήτημα της θεραπείας του 18μηνου Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη προκάλεσε τους αρμόδιους διοικούντες και την ιατρική κοινότητα να συμμετάσχουν ενεργά στο δημόσιο διάλογο. Ως άτομο που πάσχει από την ίδια ασθένεια και έχει πλήρη επίγνωση της αγωνίας των γονιών του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ θα ήθελα να δηλώσω ότι τάσσομαι υπέρ της εφαρμογής κάθε διαθέσιμης θεραπείας που μπορεί να βελτιώσει την ζωή του μικρού. Και σε αυτό αναφέρομαι για όλα τα παιδιά που έχουν ανάλογη ανάγκη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Ωστόσο, ως γιατρός και έχοντας γνώση ότι η ιατρική φροντίδα και η φαρμακευτική κάλυψη οφείλει να είναι αρωγός όλων των ανθρώπων είναι αναγκαίο παράλληλα αυτό να γίνεται με σύνεση και βασιζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα. Τέλος, από τη θέση του ευρωβουλευτή και προκειμένου να εκφράσω έμπρακτα τη συμπαράστασή μου σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις δηλώνω ότι θα υποστηρίξω με κάθε τρόπο πρωτοβουλίες

Σε κάθε περίπτωση τον τελικό λόγο αλλά και την ευθύνη για τις οριστικές αποφάσεις έχουν οι ειδικοί επιστήμονες οι οποίοι γνωματεύουν βασισμένοι στην λεπτομερή ακαδημαϊκή βιβλιογραφία και την πειραματική έρευνα. Πολιτικές, οικονομικές ή όποιες άλλες παράμετροι που εκφεύγουν της επιστήμης και δεν υπηρετούν το δικαίωμα του ανθρώπου στη θεραπεία του θα με βρίσκουν σταθερά και ακλόνητα απέναντί τους.

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment