“Θέλω να αγωνιστώ για μία κοινωνικά πιο δίκαιη Ευρώπη και Ελλάδα”

Είμαι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος 34 ετών. Ψυχίατρος – Επιμελητής Β ́, στην Β ́ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “ΑΤΤΙΚΟΝ”.

Μόλις 14 μηνών διαγνώσθηκα με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου ΙΙ. Το 2008, όταν σπούδαζα στην Ιατρική, έθεσα παράλληλα με την ολοκλήρωση των σπουδών μου και ένα νέο στόχο ζωής, την προώθηση της «ανεξάρτητης διαβίωσης. Το 2013 με μία ομάδα ατόμων οργανώσαμε την πρώτη ελληνική αποστολή στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση “Freedom Drive”. Αυτό υπήρξε το εφαλτήριο για να δημιουργηθεί ο πρώτος Οργανισμός Ανεξάρτητης ∆ιαβίωσης Ελλάδος, I-Living. Στα 34 μου πλέον είμαι εδώ έτοιμος να δώσω μια νέα μάχη, όχι προσωπική αυτή την φορά.

Μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη είμαι υποψήφιος με τη Νέα ∆ημοκρατία στις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 26ης Μαuου 2019. Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος όχι γιατί από μόνο του αυτό είναι τιμητικό αλλά γιατί θέλω να προσφέρω. Θέλω να προσφέρω στους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα αντίστοιχα με τα δικά μου, ως άτομα με αναπηρία ή ειδικές ανάγκες. Θέλω να αγωνιστώ για μία κοινωνικά πιο δίκαιη Ευρώπη και Ελλάδα, που δεν επιτρέπει οι πολίτες της ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, θρησκείας να τίθονται ή να παραμένουν αποκλεισμένοι στο περιθώριο. Θέλω να πετύχω την διαμόρφωση, στα πλαίσια της Ένωσης, όλων των αναγκαίων οικονομικών και αναπτυξιακών συνθηκών που θα επιτρέψουν στους ανθρώπους της γενιάς μου να διεκδικήσουν την επιστημονική και επαγγελματική τους καταξίωση στις χώρες τους και όχι να γίνονται μετανάστες. Επιθυμώ μία ισχυρή Ευρώπη, που για χάρη των πολιτών της, πρωτοπορεί σε όλα τα επίπεδα τον πολιτισμό, την παιδεία, την έρευνα, την καινοτομία, τις τεχνολογίες, την περιβαλλοντική προστασία. Μία Ευρώπη που στέκεται αταλάντευτη με αποφασιστικότητα στο διεθνές περιβάλλον με μία κοινή στάση, στα ζητήματα ∆ημοκρατίας, Ανθρωπίνων ∆ικαιωμάτων και Ελευθεριών. Μία Ευρώπη σεβαστή από όλους όχι μόνο για το παρελθόν της αλλά και για τον μέλλον και τις ανεξάντλητες προοπτικές. Αν το όραμα σας για την Ευρώπη και την Ελλάδα ταυτίζεται με
το δικό μου, αν οι προσδοκίες σας για το κοινό μας μέλλον ταυτίζονται με τις δικές μου, αν πιστεύεται στις προοπτικές και τις δυνατότητες μας, ως Ευρωπαίων και Ελλήνων τότε σας ζητώ να γίνεται αρωγή και συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια μου.

Ζητώ την στήριξη σας τώρα, για τις Ευρωεκλογές και κυρίως μετά από αυτές.

ΠΗΓΗ: ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Written by : Stelios Kympouropoulos

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Leave A Comment